Jamkoeken

Ingrediënten

voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • ½ citroen, rasp
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel, backing soda

Verder nodig

  • extra bloem, voor het uitrollen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gram aardbeienjam
  • poedersuiker, om de koeken te bestrooien
  • ½ theelepel backing soda

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed het vooral niet te lang door. Zodra je er een bal van kan vormen is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg nog kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter. Steek of snijd grote rondjes uit het deeg en leg die op de bakplaat. Steek uit de helft van de koeken kleine rondjes; dit kan je doen met bijvoorbeeld een gladde spuitmond of de bovenkant van een appelboor. Als je die niet hebt kan je het natuurlijk ook gewoon met een mesje doen, alleen kost dat iets meer tijd. Bestrijk de paaskoeken met losgeklopt ei en bak ze in 13-18 minuten goudbruin en gaar. Laat de koeken afkoelen op een rooster.

Roer de  aardbeienjam los en bestrijk alle hele koeken daarmee. Bestuif de andere koeken (die met de gaatjes eruit dus) licht met poedersuiker en leg ze voorzichtig op de met jam bestreken koeken.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “JamkoekenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *