Havermoutkoekjes

Normaal gebruik ik zelden pakken met kant en klare bakmixen maar deze zag ik in de supermarkt met 35%  korting dus ik dacht, ach voor een keer….

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans havermout koekjes
  • 100 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 25 milliliter merk (2 eetlepels)

Bereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de boter met de mixer met garden in een beslagkom zacht. Voeg de mix en de melk toe. Mix het geheel een ½ minuut op de laagste stand en daarna een ½ minuut op de middelste stand met de mixer met garden.

kneed het deeg daarna met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Verdeel daarna elk stuk in 8 gelijke stukjes en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze iets plat, ongeveer 1½ cm dik. Zorg voor minimaal 3 centimeter tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

mmmmmm van Koopmans (eerlijk is eerlijk 😉)

Eigen ervaring:  ik heb wat stukjes chocolade en stukjes noot aan het deeg toegevoegd, erg lekker!

image

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “HavermoutkoekjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *