Hartige banketletter

Ingrediënten 

  • 5 plakjes  (diepvries)
  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram pittige chorizo
  • ½ gele paprika
  • 3 eetlepels tijmblaadjes
  • 1 ei
  • zout en peper
  • geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de deegplakjes met de bebloemde zijde naar beneden achter elkaar en iets overlappend op het werkvlak, in een lange rij. Druk de naden goed aan zodat een lange lap ontstaat.
Kneed in een kom het gehakt met de chorizo, de paprika, de helft van de tijm en peper naar smaak.
Vorm van het gehakt met je handen een lange rol die iets korter is dan het deeg. Leg de gehaktrol op het deeg. Bestrijk het deeg rondom de rol gehakt dun met de helft van het ei. Rol het deeg om het gehakt; trek het deeg er een beetje overheen zodat het gehakt helemaal ingepakt is. Druk de naad goed aan en vouw ook de uiteinden dicht.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat, in de vorm van de letter S. Bestrijk het deeg dun met de rest van het ei en bestrooi met de geraspte kaas en de rest van de tijm en peper en zeezout naar smaak.
Bak de letter in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de banketletter afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukjes.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Hartige banketletterAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *