Harten kersenvlaai

Ingrediënten 

  • ½ pak (225 gram) Mix voor witbrood
  • 80 ml handwarm water
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje Taartina (taartgelei Dr. Oetker)
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 pot (700 gram) kersen op lichte siroop

Bereiding 

Doe de broodmix in een beslagkom.Voeg water, boter, ei en basterdsuiker toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dek de kom af met plastic en laat het deeg zo 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Laat de kersen goed uitlekken en bewaar het sap.
Kneed het deeg nogmaals en rol het uit tot een lap van circa een ½ cm dik. Knip van het bakpapier een hart (ongeveer 24-26 centimeter). Leg het bakpapier op het deeg en snijd het deeg in de vorm van het hart. Leg het deeg op een ingevette bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Bedek het deeg met kersen, houd aan de rand een centimeter vrij. Laat het deeg, weer afgedekt met plastic, nog een half uurtje rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden (hete lucht). Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de vlaai in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Neem 250 ml van het kersensap. Maak de Taartina (taartgelei) volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje. Bestrijk de kersen en de rand met de gelei. Garneer de rand met de geroosterde amandeltjes.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Harten kersenvlaaiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *