Groentetaart

Ingrediënten 

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid
  • 1 courgette
  • 1 pastinaak (geschrapt)
  • 2 winterpenen (geschrapt)
  • 4 eieren
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 takje rozemarijn (gerist)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de vorm van 24 centimeter in en bekleed met het deeg.

Was de groenten en schaaf met een kaasschaaf elke groente in lange, dunne plakken. Probeer dit zo dun mogelijk te doen anders is het heel lastig in rolletjes te maken. Rol de plakken op tot kleine rolletjes, het maakt niet uit als ze niet allemaal even hoog of dik zijn.

Plaats de rolletjes  afwisselend tegen elkaar in de vorm tot de vorm helemaal gevuld is. Klop de eieren los met de slagroom, rozemarijnnaaldjes, zout en peper.

Schenk dit mengsel over de groenterolletjes  en bak de hartige taart in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin.

mmmmmm van Marijtje

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “GroentetaartAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *