Robuust geitenkaasbrood

1 brood – 8 sneetjes, lekker bij de borrel

Ingredienten

  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 110 gram zachte geitenkaas
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestrooien
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel grove mosterd

extra nodig: bakpapier

Verwarm de oven voor op 190°. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Haal de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de helft van de kaas met de ui, tijm, het bakmeel, het zout en de peper.

Roer het ei los met de melk en de mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Vorm van het deeg een ronde bal en druk hier de rest van dr geitenkaas in. Bestrooi het brood met bakmeel en bak het op een met bakpapier beklede bakplaat in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

mmmmmm van Marijtje

Recept uit: Rudolph kookt, het basiskookboek voor iedereen van Rudolph van Veen

image

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Robuust geitenkaasbroodAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *