Gehaktbrood met ei

Ingrediënten 

  • 6 eieren
  • 1 kilo rundergehakt
  • 75 gram havermout
  • 1½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 appel, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

Bereiding

Kook 4 van de 6 eieren in 8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze.

Doe het gehakt in een kom en maak het met een vork wat losser. Strooi havermout, kerriepoeder en tijm erover met 2 theelepels zout en vers gemalen peper naar smaak. Voeg de 2 niet gekookte eieren toe  met de ui, appel, knoflook en chilisaus en kneed het gehakt goed door elkaar tot het plakkerig is.

Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van een cakevorm en druk goed aan. Leg de eieren er op een rij achter elkaar op. Verdeel de rest van het gehakt erover. Maak de bovenkant glad en druk goed aan. Laat het gehaktbrood op een koele plaats of in de koelkast een uur rusten.

Schuif het bakblik in het midden van de oven en zet de oven aan op 175 graden. Bak het gehaktbrood in 60 tot 75 minuten gaar. Neem de cakevorm uit de oven. Dek het gehaktbrood in de vorm af met aluminiumfolie en laat het zo nog zo’n 20 minuten staan. Schenk het overtollige vet weg en neem het gehaktbrood uit de vorm. Snijd het in vingerdikke plakken.

Lekker met friet en salade of in blokjes bij de borrel.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Gehaktbrood met eiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *