Flammkuchen

Ingrediënten voor 4 flammkuchen

Voor het deeg

  • 500 gram bloem
  • 4 gram gedroogde gist
  • 10 gram zout
  • 280 milliliter water, lauwwarm
  • 3 eetlepels olijfolie

voor de bedekking

  • 250 gram crème fraiche
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 2 (rode) uien, in ringen gesneden

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng ze met de hand tot een samenhangend deeg (kan ook met de mixer, met deeghaken). Kneed het deeg minimaal 10 minuten door. Maak een bal van het deeg en leg deze in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk op een licht bebloemd werkblad uit tot een ovale lap van niet veel dikker dan 2-3 millimeter. Leg ze  op een stuk bakpapier. Bestrijk de bodems met crème fraiche en verdeel de spekblokjes en in ringen gesneden ui hierover.  Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten knapperig en serveer direct.

Dit is de traditionele flammkuchen. Je kunt eindeloos variëren, in plaats van spek en ui bijvoorbeeld rode puntpaprika (3 stuks en feta (400 gram) of parmaham (16 plakken) en rucola. (Parmaham en rucola doe je er pas op als de bodem uit de oven komt, met wat geraspte parmezaanse kaas). Gebruik bij elke variant wel steeds de 2 uien.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “FlammkuchenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *