Donuts

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 12 gram gedroogde gist
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 60 gram suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 225 mililiter melk, lauwwarm

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een soepel deeg van. Kneed het deeg zeker 10 minuten door. Zet het deeg afgedekt op een warme plaats en laat het 1 uur rijzen.Kneed het deeg kort door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Maak met een ronde steker (of een glas)  van 8 à 9 centimeter doorsnede cirkels van het deeg als je donuts wilt maken die je kunt vullen. Je kunt ook donuts maken met een gat in het midden, hiervoor steek je bijvoorbeeld met een klein borrelglaasje een rondje uit het midden. Het overgebleven deeg kan opnieuw worden doorgekneed en uitgerold.

Verwarm intussen de olie tot 180 °C. Frituur de donuts in 1 tot 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de donuts halverwege. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier. Als ze nog warm zijn, kun je ze door een mengsel van suiker met kaneel halen. Als je ze wilt vullen, laat je ze eerst afkoelen. Ik heb gekozen voor een vulling van jam en banketbakkersroom (recept vind je ook op mijn site). Doe dit in een spuitzak met een klein spuitmondje. Maak een kleine opening aan de zijkant van de donut en spuit de vulling er voorzichtig in. Bestrooi met poedersuiker.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “DonutsAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *