Chocolade- kersenpartjes

Ingredienten 

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram amarettini (krokante bitterkoekjes)
  • 10 eieren
  • 150 gram en een beetje (zachte) boter
  • 300 gram suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 400 gram hazelnoten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetlepels amaretto
  • zout
  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 kilo magere kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 500 mililiter slagroom
  • 1,5 kilo verse kersen (of 3 potten kersen á 720 milliliter per stuk)
  • 2 zakjes taartina (dr oetker)
  • rode kleurstof of rode limonadesiroop
  • aluminiumfolie

Vet een taartdoos (circa 32×39 centimeter, diepte circa 3,5 cm) in en rasp de chocolade fijn. Brokkel de amarettini in grove stukken. Splits de eieren. Roer de zachte boter, 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crème. Voeg de eierdooiers één voor één toe. Meng de stukjes chocolade, de hazelnoten, het bakpoeder en de amarettini. Voeg dit mengsel, afgewisseld met de amaretto, al roerend aan de crème toe. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Voeg het in kleine hoeveelheden aan de crème toe. Strijk het mengsel egaal in de taartvorm/blik. Bak de taartbodem circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (electrisch 200/hetelucht 175 graden/gasstand 3). Laat de taartbodem goed afkoelen.

Week de gelatine in koud water. Snijd de taartbodem dwars doormidden in 2 gelijke stukken en leg ze op 2 vlakke taartschalen of dienbladen. Vouw van aluminiumfolie een stevige rand van 7 centimeter hoog om de taartbodems.

Roer de kwark, de mascarpone, 150 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker kort tot een glad geheel. Druk de gelatine uit en laat hem smelten op een laag vuur. Voeg 4 eetlepels kwarkcreme door de gelatine en voeg het mengsel aan de rest van de kwarkcreme toe. Klop 400 milliliter slagroom stijf en voeg hem aan de gelatinekwark toe. Strijk het mengsel op de taartbodems en zet ze 4 uur koud weg.

Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten (bij kersen uit een pot: laat de kersen uitlekken en vang het sap op). Verdeel de kersen over de crème. Meng de taartina met 500 milliliter kersensap. Geef het met kleurstof of rode limonadesiroop een felrode kleur en breng het geheel aan de kook. Verdeel het mengsel over de kersen en zet de taart ongeveer 1 uur koud weg. Snijd de taart in kleine stukken. Klop 100 ml slagroom stijf en versier de gebakjes ermee. Garneer met een paar Amarettini.
Laat de taart ongeveer 6 uur afkoelen in de koelkast.

mmmmmm van Marijtje!

chocolade-kersen-part

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Chocolade- kersenpartjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *