Cheesecake met zomervruchtencompote

Benodigdheden 

Voor de bodem:

  • 200 gram koekjes (ik heb bastognekoeken gebruikt)
  • 75 gram boter, gesmolten

Voor de cheesecake

  • 1 kilo roomkaas op kamertemperatuur
  • 125 gram zure room
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepeltjes vanille extract
  • ½ citroen, geraspt
  • ¼ theelepel zout

Voor de zomervruchtencompote

  • 350 gram (diepvries) zomervruchten
  • 50 gram suiker
  • 1½ theelepel aardappelzetmeel

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een (spring)vorm van 24 centimeter met bakpapier. Maal de koekjes fijn en meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Bak de bodem 10 minuten en deze vervolgens helemaal afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur naar 130 graden en vet de zijkant van de (afgekoelde) vorm in met boter. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake tot een homogene massa en giet dit op de bodem. Bak de cheesecake in 1½ tot 2 uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna een nachtje in de koelkast.

Voor de compote doe je, de volgende ochtend, de vruchten en de suiker in een steelpannetje en breng alles aan de kook. Voorzichtig roeren zodat de vruchten niet helemaal stuk gaan. Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en voeg dit aan de kokende vruchten toe. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken en probeer de vruchten heel te laten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en garneer de cheesecake hiermee.

mmmmmm van Marijtje !

20160228_122506

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Cheesecake met zomervruchtencompoteAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *