Cake tulband met sinaasappelglazuur

Ingrediënten 

  • 220 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 190 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram poedersuiker
  • 4-5 eetlepels verse sinaasappelsap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandvorm (25 centimeter) in en bestuif de binnenzijde met wat bloem.

Klop de boter en alle suiker met de mixer tot een romig, luchtig geheel en klop er vervolgens 1 voor 1 de eieren door. Zeef het bakmeel boven het mengsel en spatel het erdoor. Roer de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Bak de tulband in 50-60 minuten. Laat hem even rusten en de vorm. Draai de vorm om zodat de tulband eruit komt (altijd weer even spannend) en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Roer de poedersuiker en het sinaasappelsap door elkaar tot er een glad, vloeibaar glazuur ontstaat. (Indien nodig wat meer sinaasappelsap toevoegen). Sprenkel het glazuur over de afgekoelde tulband en laat het langs de zijkant druipen.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Cake tulband met sinaasappelglazuurAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *