Anijsbiscuitjes

Ingrediënten 

  • 2 eieren
  • 160 gram suiker
  • snuf zout
  • 160 gram bloem
  • 1½ eetlepel anijszaad

Bereiding

Doe de eieren, suiker en het zout in een hittebestendige kom. Plaats de kom op een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop de massa enkele minuten met de mixer tot deze 45-50 graden is. Haal de kom van de bain Marie en klop verder tot het mengsel op kamertemperatuur is. Spatel de bloem en het anijszaad door de eieren en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te bewaren.

Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter. Spuit dopjes van 3-4 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat en laat deze 3-4 drogen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de koekjes 15-20 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “AnijsbiscuitjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *