Amerikaanse paastaart

Benodigdheden

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • zout
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 1 a 1½ deciliter karnemelk
  • 2 eetlepels olie

Vulling:

  • 60 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Bodem:

  • 60 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram gehalveerde walnoten

Verder:

pannetje

vierkante bakvorm van 24 centimeter

Bereiding

Bodem: verwarm in een pannetje de boter. Roer de basterdsuiker en walnoten er door en giet het mengsel in de vierkante vorm. Deeg: roer alle droge ingrediënten door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk het losgeklopte ei, karnemelk en olie toe.

Kneed het kleverige deeg goed door en rol het dan uit tot een rechthoekige, niet te dunne, lap. Vulling: verwarm de ingrediënten voor de vulling en verdeel dit gesmolten mengsel over het deeg. Rol het deeg op tot een gelijkmatige rol, beginnend bij de lange kant. Snij hiervan 16 plakjes. Leg deze plat en iets van elkaar (ivm rijzen) in de vorm. Laat het deeg afgedekt met plastic folie een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de taart 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Keer de gebakken taart om en eet het liefst vers en warm

mmmmmm van Marijtje

Uit eigen ervaring:  het is niet echt een taart, meer een soort kaneel-suikerbrood.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Amerikaanse paastaartAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *