Amandelstengels

Ingrediënten 

  • ½ recept bladerdeeg. *
  • bloem voor het werkblad
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 75 gram fijne suiker
  • ½ eiwit

Bereiding

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek van 25 bij 30 centimeter, met een dikte van 2 – 3 millimeter. Doe het amandelschaafsel, de suiker en het eiwit in een kom en meng door elkaar. Verdeel het amandelmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en druk het daarna licht aan met een deegroller. Snijd het deeg in reepjes van 10 bij 2,5 centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de amandelstengels in 15-20 minuten goudbruin. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 150 graden en laat de koekjes nog 10 minuten bakken tot ze helemaal krokant zijn. Laat de amandelstengels afkoelen op een rooster.

* je vindt het recept om zelf bladerdeeg te maken op mijn site bij het recept voor Arnhemse meisjes. Zelf bladerdeeg maken is niet veel werk maar kost wel veel tijd omdat je 4x een half uur tussendoor moet wachten. Je kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken, dan ben je veel sneller klaar maar je proeft natuurlijk wel verschil….

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “AmandelstengelsAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *