Tiramisu

Ingrediënten 

  • 1 pak lange vingers van (minimaal) 175 gram
  • 250 milliliter sterke koffie
  • 50 milliliter Marsala (zoete Siciliaanse wijn)
  • 4 eieren, gesplitst
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 2 bakjes mascarpone van 250 gram
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding

Bedek de bodem van een (vierkante) schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 minuten tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
Doop de lange vingers 1 seconde in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “TiramisuAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *