Spinaziesalade met bacon en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 gram zilveruitjes
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram bacon
  • 4 eieren
  • 400 gram spinazie
  • 1 komkommer
  • 100 gram (on)gezouten cashewnoten
  • 1 wit stokbrood

Bereiding

Doe de zilveruitjes met het vocht in een steelpan. Voeg de ketchup, basterdsuiker en kerriepoeder toe en breng aan de kook. Kook in 5 minuten in tot een chutney en neem van het vuur. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bacon in 5 minuten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet.

Verdeel de spinazie over een ruime kom per persoon. Schaaf de komkommer in de lengte in lange plakken en verdeel over de kommen. Verkruimel de bacon boven de kommen en schep de chutney op de salade. Leg op elke salade een gebakken ei en bestrooi met de cashewnoten. Serveer met het stokbrood.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Spinaziesalade met bacon en cashewnotenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *