Fudge met gezouten karamel

Ingrediënten 

  • 100 gram boter
  • 200 gram glucosestroop of maisstroop (toko, Karo lite syrup)
  • 325 milliliter slagroom
  • 500 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel zeezout (vlokken)

Bereiding

Bekleed een vierkante vorm van 20 centimeter met bakpapier. Doe de boter, glucosestroop, slagroom en de basterdsuiker in een pan en breng dit aan de kook. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Plaats een suikerthermometer in het mengsel en laat dit op middelhoog vuur doorkoken tot het een temperatuur heeft van 116 °C. Dit  duurt echt wel een tijdje, reken zeker een half uur, de temperatuur stijgt namelijk maar heel langzaam omdat het vocht moet verdampen. Blijf het regelmatig doorroeren!

Haal het suikermengsel van het vuur en giet het in een hittebestendige kom. Laat het 5 minuten rusten. Klop het fudgemengsel vervolgens door (met een mixer of garde) tot het zichtbaar dikker wordt en wat lichter van kleur. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg aan het einde het vanille-extract en een halve theelepel zeezout toe. Pas op: het mengsel is erg heet! Stort de vloeibare fudge in de bakvorm en strijk dit glad. Bestrooi dit met het extra zout en laat het minimaal 6 uur opstijven op kamertemperatuur. Snijd de fudge in kleine blokjes.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Fudge met gezouten karamelAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *