Eenvoudige vitello tonnato

Ingrediënten 

voorgerecht, voor 4 personen

  • 1 blikje tonijnmoot naturel (195 g), uitgelekt)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eeetleps citroensap
  • 2 zakken rucola (a 75 g)
  • 400 gram gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 3 eetlepels kappertjes (potje 100 g)
  • handje pijnboompitjes, geroosterd

Bereiding                                                                                                            
Pureer de tonijn en de mayonaise met de staafmixer. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Voeg eventueel 2-3 eetlepels water toe om een vloeibare saus te krijgen. Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met de kappertjes, pijnboompitten en de rest van de rucola en peper. Lekker met brood.
Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Eenvoudige vitello tonnatoAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *