Burrata met geroosterde tomaat

Ingrediënten

  • 1 afbak stokbroodje
  • 250 gram romaatjes
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels olfijfolie
  • 80 gram serranoham op kamertemperatuur
  • Verse basilicum
  • 1 bol burrata (echt veel lekkerder dan mozzarella)
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het (ongebakken) afbak stokbroodje in plakjes. Bestrijk de plakjes met olfijolie (ik had nog truffelolie, ook een aanrader!) en daarna met een door midden gesneden teentje knoflook. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de romaatjes en leg deze met de snijkant naar boven ook op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met het zeezout en besprenkel met 1/3 van de olie. Rooster de tomaatjes en het brood ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Leg ondertussen de ham op een serveerschaal. Haal wat basilicumblaadjes los van de takjes en snij deze grof. Leg de burrata op de schaal erbij en besprenkel met de rest van de olie. Leg de romaatjes en het brood ook op de schaal, bestrooi met de fijn gesneden basilicum serveer.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Burrata met geroosterde tomaatAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *