Ingrediënten
Voor de cheesecakejes
- 125 gram (haver)koekjes
- 200 gram roomkaas naturel
- 50 gram fijne suiker + 1 eetlepel extra voor door de slagroom
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
- 125 milliliter slagroom
Voor de topping
- boter, om in te bakken
- 1 appel, geschild en in kleine stukje
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
Verkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over vier glaasjes.
Doe de roomkaas, 50 gram suiker, het vanille-extract en de kaneel in een kom en roer deze door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom met een eetlepel suiker stijf op. Spatel beide mengsels door elkaar en verdeel het vervolgens over de glaasjes. Strijk de bovenkant glad en laat de cheesecake opstijven in de koelkast. De cheesecakejes moeten minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook heel goed één of twee dagen van tevoren maken.
Maak vlak voor het serveren de topping voor op de cheesecakejes. Het is lekker als deze nog lauwwarm is bij het serveren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de appel met de kaneel tot ze licht gekarameliseerd zijn. Verdeel het appelmengsel over de glaasjes en serveer het gelijk.
mmmmmm van Marijtje
0 comments on “Appel-kaneel cheesecake toetje”Add yours →