Aioli

Ingrediënten 

  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 200 mililiter zonnebloemolie

Bereiding

Doe het zeezout met de knoflook, het limoensap, de wijnazijn en de mosterd in een kom. Pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het ei toe. Zet de staafmixer in de kom en schenk langzaam de zonnebloemolie erbij. Blijf mixen met de staafmixer tot er een lobbige gladde aioli ontstaat. Als de aoili war scherp is, doordat je een sterke mosterd hebt gebruikt, kun je er een beetje honing doorheen roeren.

mmmmmm van Marijtje

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “AioliAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *