Advocaat

Ingrediënten 

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 gram eidooier (7-8 stuks)
  • 110 gram fijne suiker
  • 125 mililiter jonge jenever
  • klein snufje zout
  • thermometer
  • een bak met koud water in de buurt

Bereiding

Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur. Doe in een andere pan of ijzeren schaal de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker en het zout  en klop het kort door elkaar. Voeg tot slot de jenever toe. Verwarm de ingrediënten nu au bain marie. (Hang de schaal met ingrediënten in de pan met heet water, zorg dat de bodem het water niet raakt).

Loop niet weg maar blijf constant in de pan zachtjes kloppen met een garde. Anders gaat het eigeel stollen en aanbranden. Dat zou zonde zijn. Langzaam gaan de ingrediënten stollen en wordt het een crème. Blijf zachtjes kloppen en haal de pan van het vuur zodra het 62 graden is. Het is belangrijk dat je al een schaal ijskoud water klaar hebt staan. Nu kan de pan hier direct in en zo stop je het proces. Blijf roeren tot de advocaat is afgekoeld. Dit gaat vrij snel. Klaar is je advocaat ! Uiteraard het lekkerst met een beetje slagroom !

tip: van de eiwitten kun je een heerlijke pavlova maken (en die is ook lekker met een beetje advocaat erover 😉).

mmmmmm van Marijtje

 

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “AdvocaatAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *